استرالیا به خاطر آبوهوای مطلوب، اقتصاد پویا، کیفیت بالای زندگی و طبیعت زیبایش شناخته شده است. اگر قصد مهاجرت به استرالیا را دارید و نمیدانید که واجد شرایط هستید یا نه، این مطلب به شما کمک میکند تا مراحل، روشها و هزینههای مهاجرت به استرالیا را درک کنید و در مورد زندگی در استرالیا پس از مهاجرت هم اطلاعات بیشتری کسب کنید.
علاوه بر خواندن این راهنما، میتوانید فرم ارزیابی مهاجرت زیر را پر کنید تا کارشناسان ما شرایط شما را ارزیابی کنند و پس از ارزیابی، با شما تماس بگیرند.
روشهای مهاجرت به استرالیا
اولین مرحله برای مهاجرت به استرالیا، این است که درک درستی از راه و روشهای مهاجرت به این کشور داشته باشید. در ادامه، این مسیرها را بررسی میکنیم.
مهاجرت با ویزای کاری استرالیا
استرالیا ویزاهای کاری مختلفی صادر میکند که برخی منجر به اقامت دائم و برخی منجر به اقامت موقت و کوتاه مدت میشود.
اگر زیر 45 سال هستید، شغل شما در لیست مشاغل مورد نیاز استرالیا است و در حد آیلتس 6 به زبان انگلیسی مسلط هستید، برای ویزاهای اسکیل ورکر استرالیا اقدام کنید. برای اخذ این ویزا باید نشان دهید که دارای مهارتها و صلاحیتهای مورد نیاز برای مشاغل موجود در فهرست مشاغل ماهر استرالیا هستید.
اگر پیشنهاد شغلی از طرف یک کارفرمای استرالیایی دارید، برای ویزای مهاجرت تحت حمایت کارفرما اقدام کنید. کارفرمای شما باید ثابت کند که فقط می تواند این موقعیت را با یک مهاجر واجد شرایط پر کند.
ویزای تلنت یا نخبگان استرالیا و ویزای کار فارغ التحصیلان نیز از دیگر روشهای مهاجرت کاری به استرالیا هستند.
مهاجرت به استرالیا با ویزای سرمایهگذاری
ویزای سرمایهگذاری 188 استرالیا، برای افرادی که مایل به راهاندازی یا توسعه کسبوکار در استرالیا هستند و میخواهند در اقتصاد استرالیا سرمایهگذاری کنند، گزینه مناسبی است. متقاضیان با دریافت این ویزا میتوانند به مدت حداکثر 5 سال در استرالیا زندگی، کار و تحصیل کنند. ویزای تجاری و سرمایه گذاری (دائم) سابکلاس 888 مرحله دوم ویزای تجاری و سرمایه گذاری (موقت) 188 است. با این ویزا، متقاضیان میتوانند کسبوکار خود را در استرالیا به مدت نامحدود اداره کنند.
بهعبارت دیگر، ویزای 888 به دارندگان ویزای 188 اجازه میدهد تا پس از برآورده شدن شرایط خاصی، مانند ایجاد و اداره یک کسب و کار موفق در استرالیا، برای اخذ اقامت دائم اقدام کنند.
مهاجرت با ویزای تحصیلی استرالیا
اگر قصد تحصیل در استرالیا را دارید، برای ویزای دانشجویی اقدام کنید. ویزای دانشجویی از شما میخواهد که به عنوان یک دانشجوی تمام وقت در یک دانشگاه معتبر در استرالیا پذیرش بگیرید. همچنین با این ویزا امکان کار حین تحصیل نیز وجود دارد.
مهاجرت با ویزاهای خانوادگی استرالیا
اگر توسط یک عضو خانواده مانند فرزند، والدین یا همسر و نامزد، که شهروند یا مقیم استرالیا یا شهروند واجد شرایط نیوزلند هستند، حمایت شوید، میتوانید به استرالیا مهاجرت کنید. ویزای کودک، ازدواج و والدین در دسته ویزای خانواده استرالیا قرار میگیرند که هر کدام شرایط خاص خودشان را دارند.
ویزای توریستی استرالیا
اگر قصد دارید برای تفریح یا دیدار اعضای خانواده به استرالیا بروید یا قصد دارید در یک جلسه یا مصاحبه کاری در این کشور شرکت کنید میتوانید با ویزای توریستی استرالیا سابکلاس 600 اقدام کنید. این ویزا موقت است و امکان تبدیل آن به ویزای دیگری را ندارید. از این رو جز روشهای مهاجرت به این کشور حساب نمیشود.
ویزای پناهندگی استرالیا
ویزای پناهندگی استرالیا انواع مختلفی دارد که خطرات فراوان و ریسک بالایی دارد که به هیچ عنوان توصیه نمیشود. مهاجرت به این کشور از طریق پناهندگی یک فرآیند طولانی و دشوار است که امکان رد درخواست به دلیل قوانین سختگیرانه استرالیا بسیار زیاد است.
درخواست ویزا و مهاجرت به استرالیا چه مراحلی دارد؟
مراحل مهاجرت به استرالیا، بسته به نوع ویزای درخواستی شما، متفاوت است. اما بهطور کلی، بعد از اینکه ویزای مناسب خودتان را انتخاب کردید، باید از طریق وب سایت Immi Account استرالیا، به صورت آنلاین برای ویزا اقدام کنید. برای ایجاد حساب کاربری در سایت باید اطلاعات شخصی اولیه مانند نام، آدرس، جنسیت، کشور محل سکونت، سن و ایمیل خود را ارائه دهید. پس از ایجاد حساب کاربری، میتوانید درخواست ویزا را به صورت آنلاین تکمیل و ارسال کنید. پس از تایید درخواست، تمام مدارک موردنیاز را ضمیمه کنید. هزینههای دولتی صدور ویزا را پرداخت و منتظر صدور ویزای خود باشید.
شرایط مهاجرت به استرالیا چیست؟
هر ویزا و هر روش، شرایط مختص خودش را دارد؛ یکی از شرایط برای درخواست اکثر ویزاهای استرالیا، داشتن مهارت زبان انگلیسی است. بهعنوان مثال، برای اخذ ویزاهای کاری باید حداقل آیلتس 6 داشته باشید.
از طرفی برای مهاجرت به استرالیا، شرایط عمومی نیز وجود دارد. از جمله اینکه متقاضیان نباید مبتلا به بیماریهای واگیردار مانند سل و ایدز یا بیماریهای روانی باشند. افرادی که تمکن مالی لازم را برای پرداخت هزینهها ندارند یا مرتکب جرایم سنگین و خطر امنیتی برای استرالیا هستند، واجد شرایط مهاجرت به استرالیا نیستند.
برای مهاجرت به استرالیا چقدر پول نیاز دارم؟
علاوه بر هزینههای جانبی مانند دریافت مشاوره، ترجمه مدارک و غیره که حدود یک میلیارد هزینه دارد، هزینههای دولتی اخذ ویزای استرالیا را هم باید در نظر بگیرید. برای مثال برای:
- هزینه صدور ویزاهای مهارتی 189، 190 و 491 هر کدام 4240 دلار استرالیا برای متقاضی اصلی است
- هزینه دولتی صدور ویزای سرمایهگذاری 188 و 888، هر کدام 3310 دلار استرالیا برای متقاضی اصلی است
- هزینه دولتی صدور ویزای تحصیلی، 710 دلار استرالیا برای متقاضی اصلی است
سوالات متداول در رابطه با مهاجرت به استرالیا
1- کدام شهر را برای مهاجرت به استرالیا انتخاب کنیم؟
بستگی به اهداف مهاجرتی شما دارد. مثلا برای راحتتر پیدا کردن شغل، یک شهر بزرگ مانند سیدنی یا ملبورن را انتخاب کنید. هر چند که هزینههای زندگی در این شهرها نسبت به شهرهای کوچکتر بیشتر است.
2- چگونه در استرالیا خانه و محل اقامت پیدا کنیم؟
برای پیدا کردن خانه، از وبسایتهای اجارهای آنلاین استفاده کنید تا موارد اجارهای کوتاهمدت و بلندمدت را بر اساس بودجه خود پیدا کنید. انتخاب اتاق بهصورت فضای مشترکی به احتمال زیاد ارزانتراست.
3-هزینههای زندگی در استرالیا چقدر است؟
هزینههای زندگی در استرالیا در شهرهای مختلف متفاوت است و برخی از مراکز شهری نسبت به بقیه، هزینههای بالاتری دارند؛ مانند شهر سیدنی که از لحاظ قیمت اجاره آپارتمان و هزینههای خورد و خوراک جز شهرهای گران استرالیا است. در مقابل، شهرهایی مانند آدلاید، به دلیل هزینههای زندگی مقرون به صرفه تر شناخته میشوند. قیمت اجاره در آدلاید معمولاً پایینتر و هزینه غذا خوردن در رستورانها و فعالیتهای تفریحی به طور کلی در آدلاید معقولتر است.
3- اقدامات پس از مهاجرت به استرالیا چیست؟
● به محض رسیدن به فرودگاه سیم کارت استرالیایی بخرید
● حساب بانکی باز کنید
● شماره پرونده مالیاتی (TFN) از طریق دولت استرالیا دریافت کنید
● در سیستم مدیکر استرالیا ثبتنام کنید
● کد اقتصادی ABN بگیرید
● حساب حقوق بازنشستگی باز کنید
● کارت حمل و نقل عمومی تهیه کنید
● گواهینامه استرالیایی بگیرید
● فرزندان را در مدرسه ثبتنام کنید
4- چه چیزهایی را با خودمان ببریم؟
برای جلوگیری از پرداخت هزینههای اضافه بار، وسایل ضروری را با خود ببرید. هنگام مهاجرت، ممکن است وسوسه شوید که تا جایی که میتوانید وسایل بیشتری در چمدان خود جا دهید که این منجر به پرداخت هزینههای زیادی برای اضافه وزن بار خواهد شد. بهتر است وسایل ضروری مانند لوازم بهداشتی، مدارک مسافرتی و لباس را بردارید.
5- سیستم امتیازدهی استرالیا چیست؟
متقاضیان ویزاهای اسکیل ورکر یا مهارتی، باید برای دریافت ویزا، در سیستم امتیازبندی استرالیا، حداقل 65 امتیاز کسب کنند. این امتیاز بر اساس فاکتورهای سن، تحصیلات، تسلط به زبان انگلیسی و تجربه کاری اعطا میشود.
برای رسیدن به استرالیا همراهتان هستیم…
به پایان این مطلب رسیدیم. در این مطلب، شرایط و راههای مهاجرت به استرالیا و مراحل درخواست ویزا را بررسی کردیم. امیدواریم این اطلاعات برای شما مفید بوده باشد.
اگر همچنان سوالی دارید یا نیاز به مشاوره دارید، فرم ارزیابی مهاجرت را پر کنید و منتظر تماس کارشناسان ما باشید. کارشناسان ما با تجربه و دانش خود در زمینههای مختلفی از جمله مهاجرت کاری و سرمایهگذاری، به شما کمک میکنند تا بهترین تصمیم را برای مهاجرت خود بگیرید.