کشور آلمان با دارا بودن اقتصاد قدرتمند، خدمات درمانی عالی، تحصیل رایگان و فرصتهای شغلی زیاد تبدیل به یکی از بهترین گزینهها برای مهاجرت شدهاست؛ به خصوص مهاجرت کاری.
اگر شما هم در مورد روشهای مهاجرت به آلمان و هزینههای دریافت ویزای این کشور کنجکاو هستید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. همچنین میتوانید با پرکردن فرم ارزیابی از مشاوران ما کمک بگیرید و روند دریافت ویزا را سادهتر کنید.
روشهای مهاجرت به آلمان چه هستند؟
علاوه بر مهاجرت کاری، راههای دیگری نیز برای مهاجرت به آلمان وجود دارند؛ از جمله دریافت ویزای تحصیلی، سرمایهگذاری یا الحاق به خانواده. در این بخش راههای گوناگون مهاجرت به آلمان را بررسی میکنیم.
نحوه مهاجرت کاری به آلمان
آلمان مشکل کمبود نیروی کار دارد؛ بهخصوص در زمینه مهندسی، فناوری اطلاعات، پزشکی و دیگر مشاغل حرفهای. بنابراین یکی از بهترین راههای مهاجرت به این کشور مهاجرت کاری محسوب میشود. آلمان برنامههای کاری زیادی را پیش روی نیروی کار ماهر و واجد شرایط میگذارد. از مزایای این روش مهاجرتی، امکان به همراه بردن خانواده است. در ادامه تعدادی از روشهای مهاجرت کاری به آلمان را بررسی میکنیم:
الف) بلوکارت آلمان
این برنامه برای افرادی مناسب است که تحصیلات دانشگاهی دارند و مایل هستند در یکی از مشاغل حرفهای در کشور آلمان با داشتن جابآفر مشغول به کار شوند. برای مهاجرت از این طریق لازم است حداقل درآمد سالانه شما 56400 یورو باشد. البته اگر در شغلی مانند پزشکی، مهندسی، علوم طبیعی، ریاضیات و مهندسی فناوری اطلاعات مشغول به کار شوید، داشتن حداقل حقوق سالانه 43992 یورو کافیست. با این روش امکان اخذ اقامت دائم آلمان برای شما وجود دارد.
ب) ویزای جستجوی کار آلمان (Job Seeker)
این ویزا به متقاضیان 6 ماه فرصت میدهد تا درآلمان کار پیدا کنند. در این صورت میتوانند ویزای کاری بگیرند و در این کشور بمانند.
توجه داشته باشید که در صورت داشتن جاب آفر، نیازی به ویزای جستجوی کار ندارید و میتوانید مستقیماً برای اخذ ویزای کاری آلمان اقدام کنید.
ج) کارت شانس آلمان
این برنامه از جدیدترین برنامههای مهاجرت به آلمان است که از یک سیستم امتیازدهی استفاده میکند. افراد متقاضی میتوانند از این طریق به آلمان بیایند و به دنبال کار یا کارآموزی بگردند. به آنها 1 سال فرصت داده میشود و امکان کار پارهوقت نیز در این مدت وجود دارد.
د) ویزای خوداشتغالی آلمان
اگر مایل هستید بهطور مستقل در کشور آلمان مشغول به کار شوید، این ویزا مناسب شماست. از جمله مشاغل واجد شرایط میتوان به پزشکی، وکالت، بازیگری، مترجمی، نوازندگی و… اشاره کرد. در صورتی که شرایط لازم را داشته باشید، بعد از۳ سال میتوانید اقامت دائم آلمان را بگیرید و خانواده خود را همراهتان ببرید.
برای درخواست این ویزا باید ثابت کنید که شغل مورد نظر شما در آلمان مورد تقاضاست.
ه) کارت ICT آلمان
این ویزا برای افرادی مناسب است که شرکت محل کار آنها در آلمان نیز شعبه دارد و شغل آنها مدیریتی یا تخصصی است. در این صورت از طریق ویزای انتقال درون شرکتی (ICT) میتوانند اقامت موقت آلمان را اخذ کنند.
و) آوسبیلدونگ
امکان مهاجرت از طریق دورههای آوسبیلدونگ برای افرادی که مدرک دانشگاهی ندارند فراهم شدهاست. تنها کافیست دوره آوسبیلدونگ را در یکی از مشاغل مورد نیاز آلمان بگذرانید و در این کشور مشغول به کار شوید. برای شرکت در این برنامه نیاز است سن شما حداقل 18 و حداکثر 32 سال باشد. این ویزا امکان اینکه اعضای خانوادهتان را با خود ببرید به شما نمیدهد.
توجه داشته باشید که اگر مدرک دانشگاهی دارید، باز هم میتوانید از این طریق به آلمان مهاجرت کنید. برای اطلاعات بیشتر، مطلب آوسبیلدونگ آلمان را مطالعه کنید.
نحوه مهاجرت تحصیلی به آلمان
کشور آلمان به علت داشتن سیستم آموزشی فوقالعاده و تحصیل رایگان در اکثر دانشگاههای آن، یکی از محبوبترین مقاصد برای افرادی است که میخواهند خارج از کشور ادامه تحصیل دهند. زمانی که دوره تحصیلی خود را در آلمان پشت سر بگذارید و مدرکتان را دریافت کنید، به شما اجازه داده میشود در مدت محدودی به دنبال کار بگردید تا بتوانید با تبدیل ویزای خود به ویزای کاری در آلمان بمانید.
برای اخذ این ویزا داشتن شرایطی همچون اثبات تمکن مالی، داشتن سطح زبان مناسب و جمعآوری مدارک مورد نیاز ضروری است.
آلمان 3 نوع ویزای دانشجویی صادر میکند:
- ویزای دانشجویی آلمان (German Student Visa)
برای دانشجویانی مناسب است که از یکی از دانشگاههای آلمان پذیرش گرفتهاند. - ویزای متقاضی دانشجویی (German Student Applicant Visa)
به شما اجازه میدهد که برای اخذ پذیرش از دانشگاه به صورت حضوری اقدام کنید. - ویزای دوره زبان آلمانی (German Language Course Visa)
برای افرادی مناسب است که میخواهند زبان آلمانی را در این کشور فرا بگیرند. طول این دوره میتواند 3 ماه تا 1 سال باشد.
توجه داشته باشید که علاوه بر ویزا، به کارت اجازه اقامت دانشجویی برای ماندن در آلمان نیاز خواهید داشت.
نحوه مهاجرت به آلمان از طریق سرمایهگذاری
اگر مایل به کارآفرینی و سرمایهگذاری در آلمان هستید، فرصت خوبی پیش روی شما قرار گرفتهاست. کافیست در پی کمک به اقتصاد و ایجاد فرصتهای شغلی در این کشور باشید تا اقامت آن را اخذ کنید.
میزان پولی که در آلمان سرمایهگذاری میکنید، باید حداقل 360000 یورو باشد. به علاوه لازم است ویزای خود اشتغالی را از طریق لاین ثبت شرکت (Business Set-up) دریافت کنید که از جمله ویزاهای کاری آلمان است.
این روش مهاجرتی لزومی به ارائه مدرک زبان ندارد؛ اما سن شما باید بین 18 تا 45 سال باشد.
در صورتی که در طول 3 سال فعالیت تجاری خود را در این کشور حفظ کنید، میتوانید اقامت دائم این کشور را بگیرید و خانوادهتان را با خود به آلمان ببرید.
توصیه میکنیم با وکلای مهاجرتی مجرب و مورد تایید ما مشورت کنید تا بتوانید طرح تجاری (Business Plan) کاربردی و خوبی را ارائه کنید. در صورت تمایل فرم مشاوره را پر کنید و منتظر تماس کارشناسان ما باشید.
نحوه مهاجرت به آلمان از طریق ویزای همراه
در صورتی میتوانید ویزای همراه (الحاق به خانواده) را اخذ کنید که همسر یا والدین شما اقامت آلمان را با روش کاری یا تحصیلی گرفته باشند. برای اخذ این ویزا،
- همسران لازم است علاوه بر سند ازدواج، حداقل مدرک A1 زبان آلمانی داشته باشند. در صورتی که همسر شما در آلمان اجازه کار داشته باشد، به شما نیز اجازه کار داده میشود. در واقع شرایط ویزای همسران با هم مطابقت دارند.
- برای فرزندان لازم است گواهی تولد ارائه شود. فرزندان زیر 16 سال باشند، نیازی به ارائه مدرک زبان آلمانی ندارند. زیرا میتوانند به سرعت زبان را در محیط یاد بگیرند؛ اما اگر بالای 16 سال باشند، باید سطح مهارتهای زبان آلمانی آنها کافی باشد و توانایی سازگاری با محیط را داشته باشند.
اعتبار این ویزا تا زمانی است که همسر یا والدین شما در آلمان زندگی میکنند.
هزینه اخذ اقامت آلمان چقدر است؟
برای اخذ اقامت آلمان یا هر کشور دیگری لازم است هزینههایی را برای دریافت ویزا به دولت پرداخت کنید. علاوه بر این هزینههای جانبی هم در مسیر مهاجرت شما وجود دارند که باید به وکیل و… پرداخت کنید. در جدول زیر تنها هزینههای دولتی اخذ ویزای آلمان آورده شدهاست.
ویزاهای آلمان بر اساس مدت اقامت به دو نوع تقسیم میشوند:
1) کوتاه مدت یا شینگن (برای اقامت کمتر از 90 روز)
2) بلند مدت یا ملی (برای اقامت بیشتر از 90 روز)
نوع ویزا | برای افراد بالغ | برای افراد زیر 18 سال |
کوتاه مدت یا شینگن | 75 یورو | 37/5 یورو |
بلند مدت یا ملی | 80 یورو | 80 یورو |
روند مهاجرت به آلمان
تا اینجا ممکن است روشهای مهاجرت به آلمان نظر شما را جلب کرده باشند. اگر میخواهید بدانید از کجا شروع کنید، باید بگوییم که ۴ گام اساسی پیش روی شماست.
- ابتدا باید شرایط خود و روشهای مهاجرتی مختلف را به دقت بررسی و تصمیمگیری کنید.
- مدارک خود را تکمیل، هزینهها را پرداخت و برای ویزای مورد نظر خود درخواست دهید.
- درخواست ویزای شما توسط سفارت آلمان بررسی شده و در صورت تایید برایتان ویزا صادر میشود.
- حالا میتوانید با فراهم کردن مقدمات سفر، آمادگی لازم برای مهاجرت به آلمان را کسب کنید.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان چه هستند؟
در این بخش لیستی ازمهمترین مدارکی که برای مهاجرت به آلمان به آنها نیاز دارید آوردهایم:
- مدارک هویتی (از جمله شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت و…)
- عکس پرسنلی (مطابق با استانداردهای سفارت)
- سند ازدواج (در صورت تاهل)
- تکمیل فرمهای مربوط به ویزای مورد نظر
- مدرک زبان آلمانی
- نامه بانک (برای نشان دادن تمکن مالی)
- رسید پرداخت هزینههای دولتی
- و…
بر اساس نحوه مهاجرتتان ممکن است به مدارکی مانند نامه پذیرش دانشگاه یا مدرک نشان دهنده سابقه کار نیز نیاز داشته باشید.
مزایای زندگی در آلمان
اگر به مواردی که پیشتر ذکر شد، هزینه زندگی نسبتا پایین و امنیت بالا را اضافه کنیم، علت انتخاب این کشور توسط بسیاری از مهاجران مشخص میشود.
علاوه بر روشهای ذکر شده در بالا مهاجرت به آلمان از راههای دیگری نیز ممکن است. اگر در این مورد هرگونه سوال یا ابهامی دارید، میتوانید فرم ارزیابی مهاجرت پر کنید و از این طریق با مشاورین باتجربه ما در انواع لاینهای مهاجرتی مشورت کنید.